Miro Gavran

Miro Gavran3

Vaak wordt Miro Gavran gezien als de enige Kroatische schrijver van internationale faam. Hij is een veelzijdige auteur van toneelstukken, romans, korte verhalen en televisievoorstellingen. Hij heeft een eigen festival, Gavranfest en een reeks internationale prijzen op zijn naam. Zijn boeken zijn vertaald naar meer dan dertig talen en zijn toneelstukken worden uitgevoerd over de hele wereld.

KLIN brengt hem naar Nederland in zijn hoedanigheid van schrijver. De thema’s in Gavrans romans zijn vaak intieme relaties van historische figuren, waar hij de feiten mengt met fictie. Zijn schrijfstijl is mooi, verzorgd en afgerond, zijn taalgebruik teder en warm. Hierdoor lijken zijn vertellingen op het eerste gezicht romantisch, misschien zelfs ouderwets. Gavrans werken zijn vaak kort en lezen lekker weg.

Binnenkort worden vier van zijn prozawerken uitgebracht in Nederland. Het korte verhaal Het redden van de beer en het beginfragment van de roman De vergeten zoon worden opgenomen in de bloemlezing Voetbal, engelen, oorlog. De romans Kafka’s vriend en De enige getuige van de schoonheid komen uit in 2014 en 2015.

Meer weten over Gavran? Lees het op zijn website en op wikipedia! Voor het korte verhaal Het redden van de beer klik hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s